Her finder du vejledninger til start af 29 forskellige virksomheder. Hver vejledning har et PDF dokument på cirka 12 sider, som du kan downloade og evt. udskrive.

Autoservice
Biler er der masser af, og der kommer flere til. De skal repareres og vedligeholdes. For mange mennesker er bilen yndlingsejendommen. De ønsker, at den skal plejes, udvikles og forsynes med alskens udstyr.

Arbejde med autoservice
Den store interesse for biler giver brød på bordet for mange inden for autobranchen. Der er muligheder for at prøve ideer af.

Autoservice er mange ting. Der er tendens til, at forretningerne specialiserer sig mere. Du skal overveje, hvad du især har lyst til og mulighed for. At have en virksomhed inden for autoservice er en livsstil med stor frihed, som tiltaler mange iværksættere.
Hent PDF

 

Bageri
Der er kommet andre typer af bagerbutikker med specialbrød. Og salg af sandwich, hvor brødet er det vigtigste.

Start et Bageri
De fleste kunder forventer selvfølgelig, at der sælges nogle helt bestemte typer af brød og kager.
De regner også med at kunne få aviser, mælk, smør, is og juice og andre almindelige dagligvarer.

Der kan også være andre varer på hylderne. Der er muligheder for at prøve ideer af. Det er en livsstil med stor frihed, som tiltaler mange mennesker.
Startvejledning: Bageri
Hent PDF

 

Blomsterbutik
Blomster har folk altid brug for og hvorfor skulle det ikke være dig der sælger dem.

Sådan starter du en blomsterbutik
Der er en rivende udvikling i detailhandlen. Det kommer kunderne til gode. De præsenteres for masser af nye varer i spændende butikker.
At være detailhandler giver mange udfordringer. Der er muligheder for at prøve ideer af. Det er en livsstil med stor frihed, som tiltaler mange mennesker.
Hent PDF

 

Butik i Bazar Vest
Har du butik i et center som Bazar Vest, har du den fordel at de kunder, der kommer for at købe grøntsager også lige køber en ny hat, et smykke eller noget at spise.

Der er kunder fra første dag
Danskerne har mange penge til forbrug, også selvom den økonomiske udvikling går op og ned. 

Du skal selv være aktiv
Selv om du har butik i et Bazar Vest skal du alligevel selv gøre en stor indsats for at få solgt dine varer. Som butiksejer skal man altid have fokus på kunder og få dem ind i sin butik og få dem til at købe sine varer. Det er lige præcis det, der gør det sjovt at have en butik: Glade kunder der køber varer og man tjener penge.
Hent PDF

 

Butik - tøj, brugskunst, sko
Starter du en tøj-, sko-, brugskunst-, boligartikelbutik eller anden form for butik, er der mange fællestræk.

Sådan starter du en butik
I denne startvejledning, har vi samlet alle disse fællestræk.

Danskerne får flere penge til forbrug. Der er en rivende udvikling. Man ser ofte nye, sjove og smarte butikker. Udenlandske kædebutikker skyder også op. Det er med til at gøre billedet mere broget. Har du fingeren på pulsen og kan gennemskue hvad danskeren vil købe i dag, har du en stor fremtid i butikshandlen.
Hent PDF

 

Café
Caféerne er meget populære. De er uhøjtidelige mødesteder. Man ser ofte nye, sjove og smarte caféer. Designer-caféer. Tema-caféer.

Sådan starter du en café
Danskerne får flere penge til forbrug. De spenderer mere og mere på at spise og drikke ude.

Caféer med særligt vareudbud eller attraktioner. Udenlandske kædecaféer skyder også op. Det er en stor og spændende udfordring at starte en café.
Hent PDF

 

Consultant (in English)
Knowledge is being traded like never before. Actually Knowledge is one of the most important “Products” and the field is expanding rapidly.

Start as a consultant in Denmark
In this Startup guide, you can read more about startng up as a consultant in Denmark. You will get to know every practicality of the Danish system, by reading the guide.
Hent PDF

 

Fair trade butik
Ved at starte en fair trade butik får du et stort vareudbud, der giver en positiv udvikling for mennesker og miljø i ulandene.

Start en fair trade butik
Mange har lyst til at starte egen butik. Sælge noget man holder af og glæde andre mennesker. Det kan være svært at finde de rigtige varer at sælge, da der er så mange muligheder.

Som selvstændig butiksejer kan det også være svært at finde faglige kollegaer at diskuterere butikkens udvikling sammen med.

Dansk og internationalt fællesskab
Ved at starte en fair trade butik får du præsenteret et stort vareudbud. Varer der skaber grobund for en positiv udvikling for mennesker og miljø i ulandene. Og indtjening til dig.

Du bliver en del af et stort dansk og internationalt fællesskab. Et fællesskab der vil forbedre butikkerne, udvikle varerne og sikre udvikling for mennesker og miljø.
Hent PDF

 

Fastfood / Pizzeria
Mange vil have velsmagende måltider, som de kende til, og som ikke koster en formue.

Start et fastfood sted / pizzeria
Danskerne får flere penge til forbrug. De spenderer mere og mere på at spise og drikke ude. Folk får også mere travlt, og de har brug for at spise på vej til og fra. Mange kan ikke eller har ikke lyst til at lave mad.

Derfor vil de have velsmagende måltider, som de kende til, og som ikke koster en formue. Enten til at spise på stedet eller til at tage med sig. Fastfood er en branche i fremgang.
Hent PDF

 

Frisørsalon
I frisørfaget kommer der hele tiden nye metoder og ydelser, fordi kundernes forventninger ændrer sig.

Start en frisørsalon
Alle vil gerne se godt ud, og mange interesserer sig for mode. Næsten uanset alder. Markedet for skønhed er i vækst. Mange synes, at de har råd til at forkæle sig selv. At det styrker deres selvtillid.

Der er altid udfordringer nok, hvis du åbner en frisør salon.
Hent PDF

 

Grønthandler
En grønthandler der kan tilbyde de varer de lokale kunder ønsker kan få sig et spændende arbejdsliv.

Start som grønthandler
Der er en rivende udvikling i detailhandlen. Det kommer kunderne til gode. De præsenteres for masser af nye varer i spændende butikker.

At være detailhandler giver mange udfordringer. Der er muligheder for at prøve ideer af. Det er en livsstil med stor frihed, som tiltaler mange mennesker.
Hent PDF

 

Gulvservice
De fleste har en gang imellem brug for at få gulve frisket op. Men det er for dyrt at anskaffe sig udstyret selv.

Start et gulvservice firma
Mange virksomheder opstår ved, at en iværksætter køber en eller flere maskiner, som andre ikke har. Og derefter tilbyder sine tjenester med sin storartede maskinpark i ryggen.

Gulvservice er løsningen
Gulvservice er en af disse brancher. Som selvstændig med Gulvservice opnår man en frihed, der ellers er svær at få.
Hent PDF

 

Gårdbutik
Mange mennesker kører på landet for at købe frugt, grønsager og kød. De vil have friske varer.

Start en gårdbutik
Og de ønsker en oplevelse med i købet. Gårdbutikker hører med i en moderne livsstil. Også for de, som driver butikkerne.
Hent PDF

 

Handyman
Man kan ringe efter en håndværker. Eller man kan ringe efter en handyman, som måske ikke har dyb specialviden, men som er praktisk og kan fikse lidt af hvert.

Start som handyman
Vandhanen drypper. Fliserne i indkørslen har sat sig. En mår har slået sig ned på loftet. De nye lamper skal sættes op.


Handyman klarer det
Når håndværkerne har travlt med andre ting, opstår der nicher for vedligehold og små reparationer for en handyman.
Hent PDF

 

Haveservice
Masser af TV-udsendelser viser dejlige og velholdte haver. Der er tips og ideer til at skabe rigtige oaser.

Start et haveservicefirma
Haver er symboler på livsstil og på drømme. De grønne omgivelser er populære, men mange ikke har tid eller kræfter til at holde dem ved lige. Det er chancen for iværksættere inden for haveservice.
Hent PDF

 

Importfirma
Det er blevet mere naturligt at handle med hinanden. Det er da også blevet meget nemmere at arbejde internationalt.

Start et importfirma
Der tales meget om globalisering. Tit er ejes virksomheder på tværs af grænser. Men der er stadig mange regler.

Store kæder af butikker er helt fremme med indkøb i udlandet. De køber store partier til gode priser. De har pladsen på hylderne i butikkerne. De har store centrallagre. Dem skal du ikke konkurrere med.
En lille ny importør må finde sin helt egen niche. Du skal være dygtig til noget helt specielt.
Hent PDF

 

IT-service
Der er ikke ret mange hjem eller virksomheder uden computer. Udstyret er nemt at bruge - når det virker.

Start et IT firma
Men det er ofte besværligt at få det til at fungere. Derfor er der mange opgaver for velkvalificerede og servicemindede "nørder".

Eksempel på IT-service

  • Arkitekt, der hjælper med at få det meste ud af CAD-programmer
  • Fotograf, der er specialiseret i billedbehandling
  • Butiksuddannet, der hjælper små forretningsdrivende med administrative systemer
  • Indvandrer, der assisterer landsmænd med at få computere tilpasset til andre sprog

Før du springer ud i et liv med IT-service, er det en god ide at gennemtænke og planlægge det grundigt. Det er betingelsen for at få succes på et marked, hvor der er et stort behov, men hvor der også er voldsom konkurrence.
Hent PDF

 

Kiosk
Kiosker er ude for stor konkurrence. Tankstationer, 7-eleven og mindre supermarked med søndagsåben er meget hårde konkurrenter.

Åben en kiosk
Kioskerne spiller en stor rolle i danskernes dagligdag. Man går lige ind efter en pakke smøger og en cola. Eller spiller sin ugentlige lottokupon.

Kioskerne gør det nemt og hurtigt at købe småting. Kioskerne er normalt præcis der, hvor man har brug for dem. De holder åbent, når de andre har lukket.

Stor konkurrence
Derfor er det vigtigt at planlægge grundigt.
Hent PDF

 

Konsulent
Der handles med viden som aldrig før. Viden er faktisk en af de vigtigste ”varer”, og området er i hurtig vækst.

Start som selvstændig konsulent
De strækker sig fra de gammelkendte, nemlig juridisk rådgivning, revisorydelser, ingeniørtjenester, til nyere områder som psykologhjælp, coaching, IT-assistance, kommunikationstjenester og kunstneriske koncepter. Alle fag uden undtagelse åbner muligheder for udvikling og salg af konsulentydelser, og kun fantasien sætter grænser.
Hent PDF

 

Kunst og kunsthåndværker
Kreativiteten blomstrer, og mange mennesker arbejder med kunst og kunsthåndværk. Ofte er det en bibeskæftigelse ved siden af job.

Start som kunsthandler / kunsthåndværker
Kun omkring en tiendedel af kunstnerne kan leve af deres kunst. Men mange er så tændt af deres fag og deres kunst, at de gerne vil bruge mere tid på det. Og de vil selvfølgelig gerne have et levebrød ud af det.

Lev anstændigt af din kunst
Hvis du vil leve anstændigt af din kunst, kræver det, at du betragter dig lidt som indehaver af en virksomhed. Det giver anledning til mange overvejelser. Mange af dem finder du i denne startvejledning.
Hent PDF

 

Rengøringsfirma
Rene omgivelser er en livsbetingelse for de fleste. Og mange vil gerne have hjælp til arbejdet.

Start et rengøringsfirma
Der er gode muligheder for at starte egen virksomhed i branchen, fordi der er en stor og stigende efterspørgsel.
Hent PDF

 

Renseri
Markedet for renserier er skrumpet en hel del. Du skal derfor være meget omhyggelig med at definere din helt særlige forretningsidé.

Start et renseri
Rene tekstiler er en livsbetingelse for alle. Vaskemaskiner findes i de fleste hjem. Folk er også blevet mere tilbøjelige til at smide ud, hvis der kommer en plet på tøjet eller sofaen, frem for at få hjælp til at rense.

God forberedelse
Det har betydet, at markedet for renserier er skrumpet en hel del. Hvis du ønsker at starte et renseri, skal du derfor være meget omhyggelig med at definere din helt særlige forretningsidé.

Måske skal du også kunne levere linnedservice, systue hvor man ændrer og reparerer tøj, udlejning af tæpperensermaskiner, rense skind eller imprægnere stoffer.
Hent PDF

 

Restaurant
Danskerne spiser mere og mere ude. I gennemsnit bliver det til 50 gange om året. Især de unge kan lide det.

Start en restaurant
De falder også for de nye, smarte og anderledes restauranter. Udbuddet af etnisk mad vokser. Nogen vender tilbage til mormor-maden. Andre vil være moderne. Billedet bliver mere og mere broget.

Restaurant med oplevelser
I udlandet findes mange interessante måder at drive restaurant på, som vi slet ikke kender herhjemme. I hvert fald ikke endnu. Ejerne satser ikke bare på at sælge mad. De giver også andre oplevelser samtidig. Underholdning for børn og voksne. Sjove indretninger. Åbne køkkener, hvor man ser sin mad blive til. Der er mange gode grunde til at starte en restaurant.
Hent PDF

 

Sprogservice
Globaliseringen buldrer frem. Forståelse for sprog og kultur bliver vigtigere og vigtigere.

Sådan starter du som tolk og oversætter
Ganske vist behersker mange mennesker engelsk. Men ofte har virksomheder, offentlige myndigheder og andre brug for professionel assistance til at oversætte eller tolke fra dansk til andre sprog - og omvendt.

Sprogkompetencer fra hjemlandet
For de mange, som er kommet til landet med et andet modersmål i bagagen, og som samtidig har en stor ekspertise i at behandle sprog, er det oplagt at tilbyde. Men også danskere med en sproguddannelse kan starte virksomhed med sprogservice.
Hent PDF

 

Stadeplads
Alle dage har der været handlende, som solgte varer fra stader, telte og vogne.

Sådan starter du salg på markeder
Mange af nutidens butikker på hjul satser på at være til stede netop der, hvor mange mennesker er samlet kortvarigt på én gang. For eksempel festivaler, dyrskuer, feriesteder. Og på byernes torve på livlige handelsdage.

At være detailhandler giver mange udfordringer. Der er muligheder for at prøve ideer af. Det er en livsstil med stor frihed, som tiltaler mange mennesker. At have hjul under sin butik giver ekstra frihedsgrader.
Hent PDF

 

Taxivognmand
I modsætning til de fleste andre erhverv kan man ikke uden videre starte en taxiforretning.

Sådan starter du en taxiforretning
Man skal have en tilladelse.
Antallet af tilladelser til taxikørsel fastsættes af kommunerne og af Storkøbenhavns Taxinævn.

Offentliggøre taxibevillinger
Kommunerne skal offentliggøre i aviserne, når der er en ledig bevilling. Hvis du vil starte en forretning, skal du holde øje med tilladelserne. Er du allerede ansat i branchen, har du måske mulighed for at få en tidligt kendskab til, hvis en vognmand ønsker at holde op.
Hent PDF

 

Vinduespudser
Blanke vinduer er en betingelse for, at butikker kan trække køberne ind. De, som polerer og pudser vinduer, løser en vigtig opgave.

Sådan starter du som vinduespudser
Mange mennesker synes, at rene vinduer får humøret til at stige.

Hård konkurrence
Branchen for vinduespolering er i vækst. Den tiltrækker mange iværksættere. Det skyldes blandt andet, at man ikke behøver at satse de store penge. Risikoen er mindre end i så mange andre brancher. Det betyder til gengæld hård konkurrence.
Der er altid plads til en god vinduespudser med gå-på-mod.
Hent PDF

 

Webbureau
Teknologien har gjort det nemmere selv at konstruere sin hjemmeside. Men mange orker sig ikke at sætte sig ind i det.

Sådan starter du et webbureau
Eller de vil have noget mere avanceret end det hjemmelavede. Her er fortsat en forretningsniche.
En virksomhed uden en hjemmeside er et særsyn i dag.

Mange faglige baggrunde
Nogle af de, som starter som firma i dette felt har en uddannelse inden for området, for eksempel som multimediedesigner. Men mange har lært sig hjemmeside design på anden måde.

Planlæg starten grundigt
Det kan være betingelsen for at få succes på et marked, hvor der nok er et stort behov, men hvor der også er voldsom konkurrence.
Hent PDF

 

Webshop
Næsten alt kan sælges eller formidles over internettet. Kun forældede forestillinger sætter begrænsninger for at salg.

Sådan starter du en webshop
Nye virksomheder såvel som ældre etablerede virksomheder bør overveje, hvordan man kan drage fordel af online handel. Med salg via internettet øger du dit potentielle marked til at omfatte hele verden. Der er så mange ubrugte muligheder for salg via internettet, at der vil gå mange år inden de er udtømte.
Hent PDF